USD34,23
EURO37,22
JPY0,230700
RUB0,362600
GBP44,94
EURO/USD1,09
BIST8.793,61
GR. ALTIN2.998,46
BTC68.496,57

Liz Weston 2023 Enflasyonu İçin Uyarıda Bulunuyor!

2023-enflasyonu
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NerdWallet isimli ekonomi blogunu yöneten Liz Weston, 2023 enflasyonu hakkında bazı uyarılarda bulunuyor. Weston, dünyanın en büyük sorunlarından biri haline gelen enflasyon hakkında tüm devletleri uyarıyor. 2023 ocak ayı enflasyonu verileri kapsamında da açıklamalar yapan araştırmacı, emekli ve çalışanlara yönelik uyarılarını tekrar ediyor.

Liz Weston tarafından 2023 enflasyonu kapsamında ortaya atılan görüşlere gelin daha da yakından göz atalım.

2023 Enflasyonu Bazında Vergi Değişiklikleri

2023-enflasyonu

2023 şubat ayı enflasyonu da bir önceki aylara kıyasla tahmin edilebiliyor. Eski verilere göz atıldığında 2023 enflasyon beklentisi kapsamında atılması gereken adımlar da kararlaştırılabiliyor. Weston tarafından yapılan açıklamalarda, IRS tarafından atılan vergilendirme oranları adımları dikkat çekiyor.

Buna göre IRS, vergi mükelleflerini medeni hal durumlarına göre ayırarak bir reform yapma yolunu tercih etmiş bulunuyor. IRS, evli çiftlerden ekstra 1.800 dolar bazında vergi kesintisi alırken bekarladan 900 dolarlık artışla bir kesinti talep ediyor. Yani 2023 itibariyle evlilerden alınacak olan vergi kesintisi 27.700 doları bulacak gibi duruyor.

Uzun yıllardır finansal alanda dile getirilen gelir bazlı vergi sistemi de 2023 enflasyonu ile yürürlüğe kısmen de olsa girmiş bulunuyor. Buna göre bir önceki yıla oranla maaşında az artış olan kişiler, daha az vergi kesintisi ile karşılaşacak gibi duruyor. Yani enflasyon artışının maaşa yansımaması halinde o kişilerden daha az vergi talep edileceği kararı veriliyor.

Yine aynı şekilde yüksek gelir grubunda olan kişilerden alınması gereken vergi tutarı da alt gelir grubuna kıyasla daha yüksek olacağa benziyor.

2023 Enflasyonu’nun Emeklilik Katkılarına Etkisi

Enflasyon bazında emeklilere uygulanması gereken katkı tarifelerine de revize getirilmesi söz konusu. Hem pandeminin hem de Ukrayna – Rusya savaşının patlak vermesiyle birlikte artışa geçen enflasyon, emeklilerin gelir dağılımını da önemli ölçüde etkiledi. Buna göre ABD kapsamında 50 yaşın altında olan kişilere 2.000 dolar bazında bir artış yapıldı. 50 yaşının üzerinde olan kişilere de 1.000 dolarlık bir artış uygun görüldü.

2023-enflasyonu
2023 Enflasyonu

Sigorta Primlerinin Yükselişe Geçmesi

2023 enflasyonu, sigorta primlerinin de yükselişe geçmesine neden oldu demek olduça mümkündür. 2023 yılı itibariyle araç sigortası primlerinin liste başında yer aldığını söyleyebiliriz. Özellikle de otomotiv sektöründeki fiyat artışları, araç tamiri için alınacak ücretleri de arttırdığından araç sigortası, trafik sigortası primleri artık daha yüksek.

Yine aynı şekilde inşaat sektörünün de enflasyon bazında yüksek fiyat çekmesi ev sigorta primlerini etkiliyor. Öyle ki uzmanlara göre pek çok ev sahibi artık kapsamlı sigorta primlerini ödeyemiyor. Bu da evlerin pek çoğunun eksik sigortalanmasına neden olabiliyor.

2023-enflasyonu

Liz Weston Kimdir?

Liz Weston, finans alanında önemli görüşler bildiren köşe yazarlarından biridir. NerdWallet isimli bir kişisel finans bloğuna sahip olan Weston, çeşitli gazetelerde de ekonomi üzerine köşe yazarlığı yapmaktadır. 2023 enflasyonu kapsamında önemli görüşler bildiren Liz Weston, finans alanında dünya çapında tanınan isimlerden biridir.

Ödüllü Finans Yazarı: Liz Weston

Liz Weston, Los Angeles Times, the San Diego Union-Tribune, Palm Beach Post ve the Portland Oregonian gibi gazetelerde yazılar yazmaktadır. Kariyerinde köşe yazarlığı önemli bir yere sahip olan Wseton’ın ekonomi alanında yazılmış kitapları da bulunmaktadır.

“Your Credit Score” isimli kitabı çok satanlar listesine giren Weston, insanların ekonomik faaliyetlerini düzenleyen başvuru kitapları yazmaktadır. Zaten NerdWallet isimli finans bloğunda da yazarın bireylere sunduğu tavsiyeler yer almaktadır.

Ekonomik kararlar alırken Liz Weston’un analizlerine başvurabilir ve kendisinin finans alanındaki engin görüşlerinden faydalanabilirsiniz. Ekonomik verileri inceleyip analiz eden Weston, “Smart Money” ismini verdiği podcast serisi ile de finansal analiz görüşlerini paylaşmaktadır.

2023-enflasyonu

Weston’ın Ekonomi Alanındaki İlgilendiği Konular

CFP (Certified Financial Planner) unvanına sahip olan Weston, Pasific Lutheran University bünyesinde ekonomi eğitimi almıştır. Bireysel ekonomi konularında uzman olan yazar, özellikle de kredi ve kredi puanlama üzerine uzmanlık geliştirmiştir.

Tüm bunların yanı sıra yazarın sigorta, emeklilik planlaması, çevrimiçi finansal kaynaklar ve finansal planlama gibi alanlarda da yeterliliği mevcuttur. Weston, hem bir köşe yazarı hem de bir podcast sunucusu olarak her hafta düzenli finansal analizler sunmaya da devam etmektedir.

 

 

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kredi Hizmeti ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!