USD34,48
EURO36,24
JPY0,224100
RUB0,340500
GBP43,59
EURO/USD1,05
BIST9.367,77
GR. ALTIN2.960,61
BTC97.873,31

Yancep Nedir? Nasıl Kullanılır? Yancep ile Para Kazanma Yolları

yancep
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yancep nedir veya küçük birikim sahibisiniz ve herhangi bir finansal bilgiye sahip değil misiniz? Profesyonel kişiler tarafından yönetilen portföylere güvenle yatırım mı yapmak istiyorsunuz? O halde Yancep’i keşfetme vaktiniz gelmiş demektir!

Yancep Ne İşe Yarar?

Yancep en kısa tanımı ile bir birikim ve yatırım uygulaması olarak bilinir. Bu uygulamanın en önemli farklı ise son kullanıcıyı hedefleyen bir sisteme sahip olmasıdır.

yancep“Neye yatırım yapsam?” sorusunu sıklıkla soruyorsunuz, Yancep uygulaması sizin için çeşitli portföyler hazırlayıp sunmaktadır. Bu portföyler sizin daha kolay ve aklınız karışmadan seçim yapabilme şansına erişmenizi sağlamaktadır.

Yancep’i Kimler Tercih Etmeli?

Aslında Yancep’i yatırım yapmayı düşünen herkes tercih edebilir. Lakin size fikir olması açısından öncelikli olarak kimlerin Yancep’i tercih edebileceğini görmeniz iyi olabilir. Yancep’i tercih edebilecek kişiler şunlardır:

-Finansal okuryazarlığı çok yüksek olmaya / düşük olan kişiler tercih edebilir. Çünkü basit bir arayüze sahip olduğu için muhteşem bir finansal okuryazarlık yeteneği gerektirmemektedir.

yancep-Küçük tutarlar ile yatırım yapmayı düşünen kişiler Yancep ile yatırıma başlayabilir.

-Her ay düzenli olarak az ya da çok demeden yatırım yapmak için meblağ ayıracak kişiler tercih edebilir.

-Gün içinde yatırım piyasasını takip etmeye vakti olmayan kişiler Yancep’i tercih ederek güvenli bir yatırıma başlayabilir.

Yancep’de Yatırım Yapmak Nasıl Bir şeydir?

Kafanızda daha iyi canlanması için farklı bir bakış açısına sahip olmanız iyi olacağı için bir örnek incelemeniz gerekir.

Banka uygulaması açtığınızda işler biraz karmaşık hale gelebiliyor. Döviz var, altın var, hisse senetleri var, gayrimenkul yatırımı var, yatırım fonu var. Bu noktada seçim yapmak için bilginiz olmanızı lazım. Yani tüm bunları iyi analiz etmek gerekir.

yancepYancep’te ise bilgi dağarcığınızın geniş olması gerekmez. Yalnızca Yancep’i açık büfe gibi düşünebilirsiniz. Şöyle ki açık büfelerde et sevenler, balık sevenler, sebze sevenler için farklı yemekler bulunur. Yancep uygulamasında ise bu yemeklerin kalorileri aslında risk tercihiniz olmuş oluyor.

Yancep’te Sepet Mantığı Nedir?

Şu anda Yancep’te 8 tane sepet bulunmaktadır. Bu sepetlerin altında her bankanın portföy yönetim şeklinin yatırım fonları bulunabiliyor. Yani kullanıcı bir sepet aldığında altındaki birden fazla yatırım fonunu alabiliyor.

Fon sepeti diye geçen bir termoloji esasında bu sepet mantığı. Kullanıcıya seçim dilemmasını yaşatmamak yani yüzlerce yatırım ürününü tek tek aramaması için geliştirilmiş bir yöntemdir.

yancepBu sepetlerin altında risk tercihlerine, temalara ve varlık sınıflarına göre ayrılmış seçeneklerde kullanıcı kendine en uygun olan seçeneği kolayca seçebilir hale geliyor.

Yancep Fark Atıyor! | Portföy Anketi

Marka size yine bir artı daha kazandırıyor. Sistem içinde 8 tane sepet var ve bu sepetlerden de hangisine yatırım yapacağınız konusunda kafanız karışmış olabilir. Bu noktada Yancep bir yenilik getiriyor ve size 5 sorudan oluşan bir anket yapıyor.

Anketi tamamladığınız anda karşınıza bir öneri portföyü çıkıyor. Çıkan öneriyi uygulamak zorunda değilsiniz lakin ilk adımı atmakta zorlanıyorsanız bu anket sizin için bir rehber olacak aslında. Bu sorular ile asında sizin risk iştihanız ve vade puanınız ölçülmüş oluyor.

yancep
Yancep

Risk ve vadi puanınıza göre bir puantaj çıkıyor. Bu önerilen portföyler de sizin risk ve vade puanınızda örtüşen yerden size bir öneri çıkmış oluyor. Burada bu kuruluşun amacı kullanıcının yani sizin umut ettiğiniz ya da erdemleriniz doğrultusunda kişiye özel bir aracılık etmek.

Yancep’te Paranız Kime Emanet Ediliyor?

Kurumun anlaşmalı olduğu 5 portföy yönetim şirketi var. Bu şirketlerde de çalışan portföy yöneticileri var. Bu noktada kafa karışıklığı olmaması adına şöyle düşünebilirsiniz; sizin 5 TL’niz var ve bu para ile yatırım yapmak istiyorsunuz. Bahsi geçen portföy yöneticilerine gidip de özel portföy hizmeti almak istediğinizi söyleseniz bu isteğinize cevap vermeyecekler.

yancepYancep de tam bu noktada devreye giriyor. Kurum portföy yöneticilerine kendilerinden on binlerce kullanıcı geleceğini bu yüzden az çok demeden bir hizmet almak istediklerini söylediklerinde aslında anlaşma sağlanmış oluyor. Çünkü müşterinin maliyetine katlanmamış oluyorlar.

Yatırıma Sermayesiz Başlanabilir mi?

Evet. Şöyle düşünün, iki tane insan var. Birinin 50.000 TL sermayesi var. Diğerinin ise sermayesi yok ama her ay 500-1.000 TL yani maaşından artanı yatırıma dönüştürmek istiyor. Bu noktada sürdürülebilir olan sizce hangisi?

Marka için her iki müşteri tipi de çok önemli ve avantajlı. Lakin sürekli olarak düzenli biçimde az ya da çok yatırım yapmak uygulamanın hedeflediği bir noktadır. Düzenli yatırım alışkanlığı sizin yani kullanıcının daha aktif bir yatırım serüvenine ulaşmasını sağlıyor.

yancep24 ay düzenli şekilde her ay mobil ödeme ile yatırım yaptığınızı varsayalım, fon düşerken dahi alıyor olsanız maliyetini dengeliyor olabilirsiniz ve dalgalanmadan daha az etkilenirseniz.

Yancep’e Ne kadar Çok Para Koyarsam O Kadar Çok Kazanır mıyım?

Kısmen evet. Ne kadar çok para koyarsanız ve artışta yakalarsanız mutlak değer olarak daha fazla kazanabilirsiniz. Lakin yüzde olarak daha çok kazanamayabilirsiniz. Bu yüzen uygulamanın çıkış noktasında 8 tane sepet var.

Bu sepetlerin yalnızca birine tüm paranızı yatırmak yerine sepetler arasında sermayenizi dağıtmanız önemlidir. Özellikle de bir sepete çok büyük tutarlar koymayın.

yancepZaten sisteme giriş yaptığınızda risk seviyesine, temalara, varlık sınıflarına göre ayrılan sepetleri göreceksiniz. İşte bir sepet dolar ağırlıklıyken, bir sepet altın ağırlıklıdır gibi bir durum söz konusu. Bu nedenle paranızı tek sepete koyduğunuzda alacağınız risk çok yükselir.

Yancep Portföylerinin Getirilerini Hesaplamak | Nasıl Hesaplanır?

Uygulamanın anasayfasında simülasyon bulunmaktadır. Bu simülasyonda portföylerin getirileri hesaplanırken kullanılan projeksiyonlar esasında kullanıcı yani sizin tarafınızdan belirlenen girdilere göre uygulamanın algoritması da kullanılarak elde edilebilecek olası sonuç aralığını ortaya koyar.

Sizin gelecekte bu kazançları elde edeceğinizin bir garantisi verilmemektedir. Yapacağınız yatırımın ve dolayısıyla ondan elde edeceğiniz kazancın değeri her zaman yükselişte olmayacaktır. Düşüşe de geçebildiği için kazancınızın değerinde azalma da söz konusu olabilmektedir.

Projeksiyonların tümü geçmiş verilerin göz önüne alınması ile oluşur. Bu nedenle gelecekteki performansın kesin cevabını vermesini beklememelisiniz. Buradaki tek amaç karar alma sürecinize destek olmaktır.

yancepTüm bunların yanı sıra projeksiyonlar herhangi bir yatırım aracı için sizin kişisel tavsiye rehberiniz olmamalıdır.

Aylık Düzenli Olarak Yatırılacak Tutarlar: Bu seçenekte tutarların sabit olacağı artma ya da azalma olmayacağı varsayımı ile ortaya bir belge çıkar. Sizin düzenli olarak yatıracağınız tutarları her ay başında ( Her ayın ilk haftası ya da her ayın 1’i) yapacağınız varsayılmıştır.

Vergi: Yatırımın nihai değeri bulunur. Vergiler bu noktada hesaba katılmamıştır.

Kesintiler: Yatırım araçları getirileri üzerinden yapılan kesintiler göz ardı edilmektedir. Bunun yanı sıra kesinti oranları yatırım aracının temasına, varlığına ve risk seviyesinde göre farklı farklı değerlere sahip olabilmektedir.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kredi Hizmeti ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!