Ankara Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin başkenti Ankara balının markalaşması için yürüttüğü “Arıcılık Akademisi’ne “bu yıl üçüncüsü ile devam ediyor. Bu eğitimlere Ankara’nın Polatlı, Kalecik ve Ayaş ilçelerinde devam ederken eğitimlerin sonrasında katılımcı bal üreticilerine arıcı maskesi ve körüğü dağıtıldı.
Amaç Üreticiyi Bilinçlendirmek!
İlk olarak 2020 yılında Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ve Merkez Arıcılar Birliği tarafında kurulan Arıcılık Akademisi: bal üreticilerine bal arılarında davranış, bal arıları kolonilerinde stres faktörleri ve bu faktörlere karşı alınacak önlemler, teknik arıcılık için gerekli ortam koşulları, koloni yönetimi, ana arı yetiştirme, bal arısı hastalık ve zararları konularında eğitimler veriliyor.
ABB Hayvancılık Hizmetleri Şube Müdürü Nurgül Söğüt Arıcılık Akademisi sayesinde bal kalitesinin yükseldiğine dikkat çekti. Söğüt “Ankara arıcılarına katma değer yaratacak arı ürünlerinin, üretimine teşvik etmek için gerek teorik gerekse uygulamalı eğitimler düzenliyoruz. Amacımız arının ve arınıcın refah seviyesini yükseltmek. Önümüzdeki günlerde de arıcılara yönelik desteklerimiz devam edecek” diyerek Arıcılık Akademisi’nin önemini vurguladı.
Arıcılık Yapan Üreticilerden Yoğun İlgi Ve Eğitim Desteği İçin ABB’ye Teşekkür
Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimlere ilgi oldukça yoğundu. Katılan üreticiler övgü içerek teşekkür mesajları ile dikkat çekti.
Hatice Şentürk:
“Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim. Eğitimlerin çok faydasını gördük. Çok faydalı bilgiler aldık, eğitimlerin devamını bekliyoruz.”
-Hüseyin Karataş:
“50 senedir arıcılık yapıyorum. Daha önce kendimizi yenileme imkânımız yoktu, bu bilgilere ulaşamıyorduk. Artık her türlü imkân var. Bu eğitimlerden istifade etmeyi istiyoruz.”
İlginizi Çekebilir: Kilosu 10 Bin Euro Olan Dünyanın En Pahalı Balı Kantaron Balı Nerede Bulunur?