USD33,98
EURO37,67
JPY0,241500
RUB0,373500
GBP44,65
EURO/USD1,11
BIST9.503,65
GR. ALTIN2.805,54
BTC57.899,29

2023 Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları

elektrik-elektronik-muhendisligi-maaslari
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Elektrik elektronik mühendisliği maaşları, en düşük yeni mezun olan elektrik elektronik mühendisinin alacağı maaş asgari ücret olarak belirlenmektedir. Bu fiyat özel sektörde görev yapan yeni mezun olan mühendisler için geçerlidir. Tecrübe edindikçe ve kıdem arttıkça elektrik elektronik mühendisliği maaşları ilerleyen dönemlerde artabilir.

Devlet kurumlarında, elektrik elektronik mühendisliğinde çalışmaya başlayan yeni mezun olan kişilere asgari ücretin üzerinde maaş verilir. Kişinin tecrübesine bağlı olarak evlilik, çocuk ve çalışma koşullarına göre maaşta değişkenlik görülecektir. O halde elektrik elektronik mühendisliği maaşları ne kadar?

Elektrik Elektronik Mühendisliği Nedir?

elektrik-elektronik-muhendisligi-maaslari
Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları

Elektrik elektronik mühendisliği, doğal kaynaklar ve yapay kaynaklar ile elektrik üretimi yapmayı hedefler, çeşitli testler yapar ve elektrik alanındaki teknolojik ürünleri geliştirir. Bütün elektrik teknoloji alanları ile elektrik elektronik mühendisliği ilgilenerek geliştirmektedir.

Elektrik elektronik mühendisi olmak için öncelikli olarak üniversiteler tarafından belirlenen baraj puanını geçilmesi gerekir. Üstelik elektrik elektronik mühendisliği, Erasmus olanakları oldukça fazladır. Bu bölümde okuyup mezun olan adaylar, Elektrik elektronik mühendisi olarak istihdam edilmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Nasıl Olunur?

Elektrik elektronik mühendisliği eğitim süresi 4 yıldır. Lisans bölümü, elektrik elektronik mühendisliği bazı üniversitelerde zorunlu hazırlık bölümü yer almaktadır. Dolayısıyla, hazırlık bölümü olan üniversitelerde eğitim süresi 5 yıl sürmektedir. Üniversitelerin ilgili bölümünden eğitimleri tamamladıktan sonra mezun olunur. Mezun olduktan sonra yeni mezun olan elektrik elektronik mühendisliği maaşları, alacağı alt taban maaş asgari ücret olarak belirlenmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Ne İş Yapar?

elektrik-elektronik-muhendisligi-maaslari

Elektrik elektronik mühendisliğinin yaptığı işler; sistem gereksinimlerini analiz etmek, sistem maliyetlerini analiz etmek, elektrik motorları, güç üretim ekipmanları, iletişim sistemleri, elektrik mühendisliği ve elektrik araç ve ekipmanlarını üretimini yapmak, geliştirmek ve tasarlamaktan sorumludur.

Elektrik mühendisliği, uçakların ve arabaların elektrik sistemlerini tasarlar ve denetler. Genel olarak elektrik mühendisleri araştırma ve gelişme endüstrileri ile imalat endüstrilerinde görev alır. Ayrıca bilgisayar ve robotik kodlama alanında uzmanlaşan elektrik elektronik mühendisleri oldukça fazladır. Elektrik elektronik mühendisliği maaşları, tecrübeye göre ve uzmanlık alanına göre farklılık olacaktır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği İş İmkanları Nelerdir?

Elektrik elektronik mühendisliği iş imkanları oldukça fazladır. Teknolojinin olduğu her alanda elektrik elektronik mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır. Elektrik elektronik mühendisliğinin görevi enerji, hava sahası, bilişim ve Telekom, AR-GE alanlarında görev alır. Aynı zamanda ürün geliştirme, teknoloji, kontrol sistemi, sistem yönetimi ve nesnelerin interneti gibi alanlarında iş imkanı oldukça fazladır.

Elektrik elektronik mühendisliği, elektrik üretmek için kullanılan teknolojik ürünlerin tasarımını gerçekleştirir. Elektrik elektronik mühendisliği maaşları, istihdam edilen sektöre göre ve uzmanlık alanına göre değişir. Geliştirerek üst teknolojiden faydalanmak için çalışmalar yapar. Küresel konumlandırma gibi sistemlerden taşınan müzik çalara kadar her alanda elektrik elektronik mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır.

  • Elektrik santralleri ve fabrikalarda karmaşık görünen teknolojik endüstriyel ekipmanları tasarlar, test eder ve geliştirir.
  • Motorlar, jeneratörler, büyük ölçekli elektrik sistemleri ve iletişim sistemleri gibi endüstriyel alanlarda kontroller yapar. Aynı zamanda endüstriyel ürünlerin geliştirilmesinden sorumludur.
  • Telekomünikasyon ağları ve bilgisayar ağları üzerine araştırmalar yaparak tasarımlarını gerçekleştirir. Fiber optik ve yönlendiriciler gibi donamları geliştirmek için çalışır.

Özel Sektör Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları

elektrik-elektronik-muhendisligi-maaslari

Özel sektör elektrik elektronik mühendisliği maaşları, bilgi birikimine, tecrübeye, kuruma ve çalışılan sektöre göre farklı olacaktır. Elbette bu durum elektrik elektronik mühendisliği maaşları için de söz konusudur. Özellikle özel sektöründe görev alan elektrik elektronik mühendislerinin maaşlarında büyük oranda değişiklik görülebilir.

Devlet Kurumları Elektrik Elektronik Mühendisliği Maaşları

Devlet kurumları elektrik elektronik mühendisliği maaşları, özel sektörde çalışan elektrik elektronik maaşlarından oldukça farklıdır. Devlet sektöründe çalışmaya başlayan yeni mezun olan elektrik elektronik mühendisleri en düşük 12.000 TL olarak başlar.

Kıdem, tecrübe, bilgi ve beceri ile yabancı dil gibi ek beceriler de eklendiğinde daha yüksek maaş olarak kişiye yansımaktadır. Bilgi birikimi ve kıdem arttıkça devlette elektrik elektronik mühendisliği maaşları daha da artacaktır.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Hangi Devlet Kurumlarında Çalışır?

elektrik-elektronik-muhendisligi-maaslari

Elektrik elektronik mühendisliğinin çalıştığı devlet kurumları; Enerji piyasası denetleme kurumu, Devlet planlama teşkilatı, Enerji bakanlığı, elektrik elektronik mühendisliğinin çalıştığı devlet kurumlarıdır. Ayrıca TRT, Türk Telekom, Askeri Elektronik Sanayi, Türk Hava yolları ve Türk Kablo gibi alanlarda çalışarak para kazanmak gibi bir olanakları bulunmaktadır.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Kredi Hizmeti ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!