Kartsız para çekme fırsatı ile çoğu zaman karta gerek duyulmadan nakit ihtiyacı anında giderilebiliyor. Dışarıdayken kartın unutulduğu durumlarda hiç telaş yapmadan en yakın ATM üzerinden kartsız para çekilebilir.
Gelişen bankacılık sisteminde müşterilerin sıkıntı yaşamaması adına çok rahat bazı bilgiler ile karta gerek duyulmadan işlemler yapılabiliyor.
Bu İçerikte Neler Var ?
Kartsız Para Çekme İş Bankasında Nasıl Olur?
İşCepMatik ile kart taşımadan, kart şifresi tuşlamadan para çekme fırsatı bulunur. Bu sayede para çekme ve para yatırma işlemleri bluetooth ya da karekod üzerinden hızlıca halledebiliyor. Bluetooth ile para çekmek için izlenmesi gereken adımlar:
- İşCep’te menü sekmesinde yer alan ‘Bankamatik Para Çek/Yatır’ işlemi seçilmelidir.
- ‘Bluetooth ile’ seçeneği seçilmelidir.
- Kullanılmak istenen hesap seçildikten sonra çekilmek istenen tutar girilmelidir.
- Ardından İşCepMatik cihazına telefon yaklaştırılmalıdır.
- Bu adımdan sonra İşCepMatik anında parayı verecektir.
Karekod teknolojisi ile kartsız para çekme işlemi de bluetooth yöntemi gibi kolaydır. Karekod teknolojisi ile para çekmek için:
- İşCep’ te menü butonuna basılmalıdır.
- Ardından ‘Bankamatik Para Çek/Yatır’ işlemi seçilir.
- ‘Karekod ile’ seçeneğine tıklanarak, kullanılacak hesap seçilmelidir.
- Tutar girilerek ekrana gelen karekod, telefondan okutulmalıdır.
Temassız Kart ile Para Çekme İşleminde Neler Gerekir?
Banka veya kredi kartlarında bulunan temassız özellik, kartların POS gibi cihazlara temas etmeden ödeme yapılmasını sağlayan gelişmiş bir teknolojidir. Temassız özelliği bulunan kartın POS cihazına yaklaştırılmasıyla ödeme tanımlanır bundan dolayı da şifre girilmesine gerek kalmaz.
Temassız kart ile telefondan basitçe çekilecek para tutarı, hangi hesaptan para çekileceği seçilerek kartsız para çekme işlemi gerçekleştirilir. Bankamatik ekranında yer alan QR kodu okutarak ATM’ den kartsız para çekebilirsiniz.
Ziraat Bankası Kartsız İşlemler ve ATM’den Kartsız Para Çekme Türleri Neler?
Ziraat Bankası müşterileri de cüzdan taşımayarak, acil durumlarda ATM veya uygulama üzerinden kartsız para çekme işlemini gerçekleştirebilir. Ziraat Bankası müşterileri Ziraat Bankası ATM’lerinden kartsız para çekme, para yatırma, kredi kartı borcu ödemeleri ve diğer türlü ödemeleri yapabiliyor.
Bunlarla beraber bireysel kredi, yatırım, konut kredisi, taşıt kredisi, kredi kartı başvurusu gibi bazı başvurular, BKM Ekspress ile para çekme ve cebe gelen havale işlemleri de kartsız işlemler arasında yer alıyor.
ATM’den Kartsız Para Yatırma Nasıl Yapılır?
Banka müşterisi değilseniz yine de bankaların ATM’sini kullanarak para yatırabilirsiniz. Her ATM’nin kartsız işlem menüsü bulunur ve işlem gerçekleştirmek için kartsız işlem menüsüne tıklamanız yeterli olur.
ATM’lerin kartsız işlemler menüsünde birçok işlem yer alır. Bu işlemler arasından ‘IBAN ile Para Yatırma’ da bulunur. Bu işleme tıklanarak para kolayca aktarılabilir.
IBAN ile para yatırma işleminde girilen numaranın doğruluğundan emin olmanız gerekir. IBAN numaraları uzun olduğundan dolayı rakamların doğru girilmesi çok önemlidir. Rakamlar yanlış girildiğinde ya işlem gerçekleşmez ya da yanlış hesaba para gönderimi yapılabilir.
IBAN numarası girildikten sonra sistem gönderen kişiye ait bazı bilgileri ister. T.C. kimlik numarası ve telefon numarası bu bilgiler arasındadır. Bu bilgileri sisteme girmeniz gerekir. Bu bilgiler sonrasında ATM para yatırma alanını açar ve paranızı yatırma şeklini size ekranda belirtir.
Para istenilen şekilde yerleştirildikten sonra işlem onaylama sırası gelir. Bankamatik parayı sayar ve miktar ekranda belirir. Bu tutarı onaylamanız istenir, onay verildikten sonra para yatırma işlemi tamamlanarak makbuz istenirse makbuz verilir.
Kartsız Para Çekme İşlemi Nedir?
QR ya da cep telefonuna gelen SMS ile de kartsız para çekme gerçekleştirilebilir. QR ile para çekmek için müşterisi olduğunuz bankanın mobil uygulamasına girmeniz gerekir. QR işlemlerinden ‘Para Çekme’ seçeneğiyle ya da para çekme menüsünden QR kod ile kartsız para çekme tıklanır. Ardından çekilecek tutar tuşlanarak ATM ekranında görülen QR telefona okutularak para çekilir.
Cep telefonuna gelen şifre ile para çekmek için ATM’de giriş tuşuna basılır. Kartsız işlem menüsünden para çekme seçeneğine basılır. Cep telefonu ile yapılan para transferi farklı isimlerde adlandırılabilir. CepBank, Cebe Havale veya Cebe Para gibi adlandırılan seçeneklerden birisi seçilir. T.C. kimlik numarası, gönderici ve alıcı telefon numaraları ve çekilecek tutar girilir. Alıcıya banka tarafından yollanan SMS’ te yer alan 8 haneli numara da girilir. Bu numara referans numarasıdır. Bu bilgiler girildikten sonra para rahatça çekilir.